ΤΑΡΤΑ ΜΗΛΟΥ

2016-10-12 13:56

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΆΡΤΑ:

1 βιτάμ

1 αυγό

1 μπέικιν πάουντερ

3 κουτ. της σούπας ζάχαρη

Αλεύρι για όλες τις χρήσεις ( όσο πάρει για μια ζύμη μαλακή)

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ:

3-4 μήλα

2 κουτ. της σούπας ζάχαρη

1 κουτ. του γλυκού καννέλα

καρύδια κοπανισμένα προαιρετικά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Ζυμώνετε όλα τα υλικά για την τάρτα και τοποθετείτε τη ζύμη για μισή ώρα στο ψυγείο. Εντωμεταξύ τρίβετε τα μήλα στο χοντρό τρίφτη (αφού τα καθαρίσετε πρώτα) και τα στραγγίζετε σε ένα τρυπητό, μετά τα ανακατεύετε με την καννέλα και τη ζάχαρη και τα καρύδια. Απλώνετε τα 2/3 από την τάρτα στο βουτυρωμένο ταψάκι και την τρυπάτε με ένα πηρούνι, αδειάζετε το μίγμα του μήλου και από πάνω τρίβετε την υπόλοιπη ζύμη πθυ αφήσατε στο ψυγείο, ψιχουλιαστή. Για να το πετύχετε αυτό βάλτε τη ζύμη στο μπλέντερ και αλέστε την κανά δυο φορές. Ψήνετε  σε μέτριο φούρνο 30- 40 λεπτά στους 200 βαθμούς Κελσίου με αέρα.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!