Τα τσουρέκια της Λίτσας

2017-04-14 17:18
 
ΥΛΙΚΑ: Για να πιάσετε τη μαγιά: 1 ποτήρι χλιαρό νερό & 2 με 2,5 φλυτζ. τσαγιού αλεύρι & 125 γρ. νωπή μαγιά.
Για τη ζύμη: 8 αυγά, 1 κιλό ζάχαρη, 650 ml γάλα, 125 γρ βιτάμ, 125 γρ καλό βούτυρο αγελ., 125 γρ φυτίνη΄,1 1/2 κιλό αλεύρι για τσουρέκια τύπου Αμερικής, 750 γρ. αλεύρι Κούλα & 1/2 κιλό έξτρα για το ζύμωμα, 1 μαχλέπι, 1 κακκουλέ σε σκόνη και λίγη μαστίχα σε σκόνη & 1 1/2 πορτοκάλι το ξύσμα και το χυμό του.
Mερικές διευκρινήσεις για τα τσουρέκια μου που θα δείτε στο παρακάτω βίντεο που ακολουθεί:

 

-Για να φουσκώσει καλά το ζυμάρι σας θα πρέπει να διπλασιαστεί σε όγκο, συνήθως εμένα τριπλασιάζεται

-Βασική προϋπόθεση να έχετε καλή ζέστη στο χώρο.

-Όταν πλάσετε σε πλεξούδες προσέξτε να μην τις κάνετε πολύ μεγάλες γιατί φουσκώνουν στο ψήσιμο. Πριν τα ψήσετε τα αφήνετε άλλη μισή ώρα στα ταψιά να φουσκώσουν, μετά τα αλείφετε με αυγό χτυπημένο με λίγο γάλα ,τα πασπαλίζετε με σουσάμι ή φιλέ αμύγδαλο και τα ψήνετε στους 170 βαθμούς για 25-30 λεπτά, αν ο φούρνος σας είναι πιο αργός μπορεί να χρειαστούν 45 λεπτά.
- Μην ανησυχήσετε αν είναι πολύ μαλακά όταν τα ξεφουρνήσετε, τραβάνε όσο κρυώνουν και σφήγγουν, μη τα τοποθετείτε το ένα πάνω στο άλλο,ακουμπήστε τα απλωτά σε ένα τραπεζομάντηλο ή πετσέτα. 
youtu.be/Y7fo-hQvcH0