2015-12-22 23:09
ΥΛΙΚΑ:
1 πακέτο φύλλο κρούστας
1 κιλό σπανάκι ωμό
1 ή 2 αυγά
λίγη φέτα τριμμένη
λίγο πιπέρι, αλάτι και άνιθο
50γρ. βιτάμ λιωμένο για τα φύλλα
1 ποτήρι γάλα
2 κουτ. της σούπας τραχανά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλένετε και ζεματάτε το σπανάκι και το βάζετε να στραγγίσει. Μετά το βάζετε σ' ένα μπολ και προσθέτετε την τριμμένη φέτα, λίγο αλάτι, τον άνιθο και τον τραχανά. Τα ανακατεύετε όλα μαζί. Σε ένα ταψί βουτυρωμένο απλώνουμε ένα φύλο, το βουτυρώνουμε,προσθέτουμε άλλα δύο με τον ίδιο τρόπο, ρίχνουμε από τη γέμιση, προσθέτουμε ακόμη δυο φύλα. Βάζουμε γέμιση ανά δύο φύλλα. Μόλις τελειώσουν τα φύλλα,χτυπάτε ένα αυγό με το γάλα και περιχύνετε μ' αυτό την πίτα. Την τρυπάτε με ένα πιρούνι να πάει παντού χωρίς να την κόψετε. ψήνετε στους 200 βαθμούς κελσίου για μισή ώρα περίπου.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ