2015-12-10 22:00
ΥΛΙΚΑ
3 Φλυτζ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 6 κουτ. σούπας κακάο, 1 κουτ. γλυκού αλάτι ( όλα κοσκινισμένα).Ανακατεύουμε αυτά τα υλικά μαζί.
2 Φλυτζ. τσαγού νερό, 2 φλυτζ. τσαγιού ζάχαρη, 10 κουτ. σούπας καλαμποκέλαιο ή σπορέλαιο, 2 κουτ. σούπας ξίδι, 2 βανίλιες. Επίσης ανακατεύουμε αυτά τα υλικά μαζί μέχρι να λιώσει η ζάχαρη κ μετά προσθέτω το χυμό ενός πορτοκαλιού στον οποίο διαλύω 1 κουτ. γλυκού σόδα φαγητού.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Ενώνετε τα δύο μίγματα ανακατέψτε τα καλά να γίνουν ένα και αδειάστε το σε ένα ταψάκι (28-30 εκ.) αφού το λαδώσετε πρώτα με ένα πινελάκι. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς κελσίου για 40-45 λεπτά. Γίνονται περίπου 24 κομμάτια.
Μέχρι να ψηθεί ετοιμάζετε το γλάσο σοκολάτας
ΥΛΙΚΑ:2 κουβερτούρες των 125 γρ.( αν θέλετε πολύ σοκολάτα βάλτε 3), 11 κουτ. σούπας καλαμποκέλαιο ή σπορέλαιο κ 1 βανίλια. Λιώστε τες σε μπεν-μαρί. Μόλις βγάλετε τη σοκολατόπιτα από το φούρνο όπως θα είναι ζεστή, χαράξτε την και περιχύστε την με το γλάσο κουταλιά-κουταλιά για να πάει παντού. Μπορείτε να την πασπαλίσετε με λίγο τριμμένο καρύδι. Είναι απλά τέλεια. Έχει 200 θερμίδες το κομμάτι.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.