ΣΑΛΑΤΑ ΣΠΑΝΑΚΙ ΜΕ ΜΗΛΟ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΙ Η ΠΕΚΑΝ
2015-12-04 20:02
ΥΛΙΚΑ:
1 Σακούλα σπανάκι μπέϊμπι
1 σκληρό μήλο κόκκινο ή πράσινο
1 κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
1 κομμάτι φέτα ή ανθότυρο
5-6 καρύδια ή πεκάν
λίγες σταφίδες προαιρετικά
ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΣ:
3 κουτ. της σούπας ξύδι βαλσάμικο λευκό
4 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι
1/2 κουτ. του γλυκού μουστάρδα
2 κουτ. της σούπας νερό
1/2 πορτοκάλι το χυμό του και το ξύσμα του
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλένετε το σπανάκι και το τοποθετείτε σ' ένα βαθύ μπολ, κόβετε σε φέτες το μήλο με τη φλούδα, ρίχνετε το κρεμμύδι, τα καρύδια, τις σταφίδες, τρίβετε και τη φέτα. Βάζετε όλα τα υλικά της σως στο σέϊκερ και τα χτυπάτε καλά. Περιχύνετε μ' αυτή τη σαλάτα κι αν θέλετε να την κάνετε πιο γιορτινή ρίξτε λίγα σπυριά ροδιού.
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:Αν προσέξετε το αλάτι πάντα το βάζουμε στη σως γιατί αν το ρίξουμε κατευθείαν στα λαχανικά μας θα τα μαράνει και δε θα πάει παντού ομοιόμορφα.