2015-12-12 19:22
ΥΛΙΚΑ: 1 πακέτο φύλλο κρούστας(του μισού κιλού), 1 κεσεδάκι γιαούρτι αγελάδος(200γρ), 1 φλυτζάνι τσαγιού καλαμποκέλαιο, 1 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη, 4 αυγά, 1 μπέικιν πάουντερ και ξύσμα από 2 πορτοκάλια.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ: το χυμό από 2 πορτοκάλια, 2 ποτήρια νερό, 1 1/2 νεροπότηρα ζάχαρη.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Παίρνετε ένα μέτριο ταψί (28 με 30 εκ),το λαδώνετε και τοποθετείτε τα φύλλα σουρωτά το ένα δίπλα στ' άλλο( σαν ακορντεόν). Σε ένα μπολ χτυπάτε όλα τα υπόλοιπα υλικά να ενωθούν και τα περιχύνετε πάνω από τα φύλλα. Ψήνετε στους 200 βαθμούς κελσίου περίπου 45 με 50 λεπτά, μέχρι να γίνει στέρεο το μίγμα και να ροδοκοκκινήσει. Μέχρι να ψηθεί ετοιμάζετε το σιρόπι, το βράζετε για 5 λεπτά και το ρίχνετε στην πορτοκαλόπιτα μόλις τη βγάλετε από το φούρνο. Την αφήνετε για μισή ώρα να ρουφήξει καλά το σιρόπι και μετά σερβίρετε. Καλή επιτυχία.