2016-07-20 21:06
ΥΛΙΚΑ:
4-5 Μέτριες πατάτες κομμένες σε φέτες
2-3 φιλέτα κοτόπουλο κομμένα σε κομματάκια
500 γρ. κρέμα γάλακτος
2-3 στήμονες κρόκο κοζάνης
λίγο δενδρολίβανο, ρίγανη , πιπέρι αλάτι
1 κουτ. της σούπας μουστάρδα
1 κρεμμύδι
ελαιόλαδο και τριμμένο κασέρι ή κεφαλοτύρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Σωτάρετε το κρεμμύδι και το κοτόπουλο με ελαιόλαδο προσθέτοντας ρίγανη , δενδρολίβανο και πιπέρι. Δυαλύετε τη μουστάρδα σε 1/2 φλυτζ. τσαγιού νερό και σβήνετε το κοτόπουλο μ' αυτό, προσθέτετε την κρέμα γάλακτος,τον κρόκο Κοζάνης και το αλάτι ανακατεύετε το αφήνετε να πάρει μια βράση και περιχύνετε μ' αυτό τις πατάτες, τις οποίες έχετε αραδειάσει σε ένα πυρέξ και τις έχετε αλατίσει. Πασπαλίζετε από πάνω με κεφαλοτύρι και ψήνετε στους 200 βαθμούς κελσίου με αέρα για 3/4 της ώρας περίπου.