2016-11-22 23:02
ΥΛΙΚΑ:
1 Μέτριο λάχανο
3 μέτριες πατάτες
2 καρότα
1 ξερό κρεμμύδι ή ένα ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
1 πιπεριά φλωρίνης
Άνιθο και δυόσμο
πιπέρι
1/2 κιλό ρύζι φάνσυ ή καρολίνα ή γλασέ
1-2 λεμόνια
3/4 φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Ζεματάτε καλά το λάχανο και βγάζετε τα φύλλα του. Σε ένα τηγάνι τρίβετε τις 2 πατάτες και το 1 καρότο από το χοντρό τρίφτη, ψιλοκόβετε και την πιπεριά και το κρεμμύδι, προσθέτετε το 1/2 ελαιόλαδο και τα σωτάρετε. Αφού σωταριστούν καλά προσθέτετε 1 ποτήρι νερό, το ρύζι, το αλάτι, το πιπέρι και τα μυρωδικά. Ανακατεύετε καλά μέχρι να εξατμιστεί το νερό, τυλίγετε τους λαχανοντολμάδες και τους τοποθετείτε σε πυρέξ ταψί τον ένα δίπλα στον άλλον. Αφού τους τυλίξετε ρίχνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο,3 ποτήρια νερό αλάτι και 1/2 λεμόνι. Κόβετε και τη 1 πατάτα και το 1 καρότο σε κομμάτια και τα ρίχνετε μες το ταψί. Το σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και τα ψήνετε στο φούρνο στους 200 βαθμούς κελσίου, περίπου 1 ώρα.Μόλις γίνουν παίρνετε τη πατάτα και το καρότο και το χυμό λεμονιού και τα αλέθετε στον μπλέντερ και γίνονται σαν αυγολέμονο και περυχύνετε μ'αυτό τους λαχανοντολμάδες.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!