2016-01-09 10:51
ΥΛΙΚΑ:
6 Μεγάλα καλαμαράκια ή θράψαλα
1 φλυτζ. τσαγιού κίτρινο ρύζι
1/2 φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 φλυτζ. τσαγιού τριμμένη ντομάτα ή τοματοχυμό
1/2 φλυτζ. του καφέ τσίπουρο ή λευκό κρασί
λίγο μαίδανό, άνιθο, αλάτι,πιπέρι,ρίγανη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Καθαρίζετε τα καλαμαράκια και τα πλένετε. Σε ένα τηγάνι ψιλοκόβετε τα ποδαράκια από τα καλαμαράκια και τα φρέσκα κρεμμυδάκια (αν δεν έχετε φρέσκα χρησιμοποιείστε ξερά) και τα σωτάρετε, τα σβήνετε με το τσίπουρο. Αφού εξατμιστεί, προσθέτετε τη ντομάτα, ανακατεύετε και ρίχνετε και το ρύζι( αφού το πλύνετε).Βάζετε και τα μυρωδικά ψιλοκομμένα, αλάτι, ρίγανη και πιπέρι. Προσθέτετε 1/2 φλυτζ. τσαγιού νερό, ανακατεύετε και σβήνετε το μάτι. Σε ένα ταψί απλώνετε ένα μεγάλο αλουμινόχαρτο και από πάνω του ένα ίδιο κομμάτι λαδόκολλα.Γεμίζετε το κάθε καλαμαράκι με 1 έως 1,5 κουτ.της σούπας γέμιση( ανάλογα το μέγεθος) και τα τοποθετείτε στο ταψί όρθια με το άνοιγμα προς τα πάνω, το ένα δίπλα στ' άλλο. Αν σας περισσέψει ρύζι, μπορείτε να το βάλετε έτσι στο κέντρο. Αφού τα γεμίσετε όλα, προσθέτετε 3 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο και μια φλυτζ. τσαγιού νερό. Κλείνετε πρώτα καλά τη λαδόκολλα και μετά και το αλουμινόχαρτο. Ψήνετε στους 180-200 βαθμούς κελσίου για μια ώρα περίπου.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ