ΦΑΚΟΡΥΖΟ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
2016-07-20 12:22
ΥΛΙΚΑ:
1 Φλυτζ. τσαγιού φακές
1 φλυτζ. τσαγιού ρύζι κίτρινο
1 κρεμμύδι ή 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια & 1 σκελίδα σκόρδο προαιρετικά
1 καρότο
1 κολοκυθάκι
1 κόκκινη & μια πράσινη πιπεριά
5 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
1/2 κύβο λαχανικών
4-5 μανιτάρια ψιλοκομμένα
λίγες ελιές ψιλοκομμένες (προαιρετικά)
λίγη ρίγανη, λίγο μαϊδανό, άνηθο,λίγο πιπέρι, αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Βάζετε σε μια κατσαρόλα το καρότο και τις φακές να βράσουν, αφού τις πλύνετε με ζεστό νερό. Μετά τις στραγγίζετε(μη τις παραβράσετε ,να κρατάνε λίγο). Στην ίδια κατσαρόλα, βράζετε και το ρύζι, το στραγγίζετε και κρατά τε 1 φλυτζ. τσαγιού από το ζωμό του και λιώνετε εκεί το κύβο λαχανικών. Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζετε το ελαιόλαδο,το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα λαχανικά όλα ψιλοκομμένα σε κυβάκια, προσθέτετε και τα μανιτάρια, τις ελιές και τα σοτάρετε όλα μαζί μέχρι να ροδοκοκκινίσουν (βάζετε και το βρασμένο καρότο κομμένο σε κυβάκια}. Τραβάτε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνετε μέσα πρώτα τις φακές, ανακατεύετε και προσθέτετε και το ρύζι, τα μυρωδικά, το αλάτι και το ζωμό με τον κύβο, ανακατεύετε καλά και το σκεπάζετε με μια πετσέτα κάτω από το καπάκι να τραβήξουν και να φουσκώσουν.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!