2015-12-23 09:41
ΥΛΙΚΑ:
2 ή 4 κότσια χοιρινά( ανάλογα τα άτομα)
4 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
2 κουτ. της σούπας μουστάρδα
2 κουτ. της σούπας ξύδι βαλσάμικο
1 κουτ. του γλυκού ταχίνι (προαιρετικά)
1 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά)
1/2 κύβο λαχανικών
1 κλαδάκι δεντρολίβανο ή θυμάρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλένετε τα κότσια και τα σκουπίζετε με λίγο χαρτί κουζίνας, για να μην έχουν πολλά νερά και τα αλατοπιπερώνετε.Μέσα στο μπλέντερ βάζετε το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το βαλσάμικο,το ταχίνι, τον κύβο λαχανικών και το σκόρδο, τα χτυπάτε όλα μαζί και φτιάχνετε μια μαρινάδα. Μ' αυτή μαρινάρετε τα κότσια τρίβοντας τα με τα χέρια σας . Τα αφήνετε για 1/2- 1 ώρα να απορροφήσουν τα υλικά. Θα σας περισέψει μαρινάδα. Μετά τα τυλίγετε πρώτα σε λαδόκολλα, ρίχνετε και την μαρινάδα που περίσεψε, βάζετε και 1 κλαδάκι δεντρολίβανο ή θυμάρι. Τα τυλίγετε και με αλουμινόχαρτο και τα βάζετε σ' ένα ταψί ή σ' ένα πυρίμαχο με καπάκι και τα ψήνετε για 2 ώρες περίπου στους 180 βαθμούς κελσίου. Μπορείτε να τα συνοδέψετε με μικρές ολόκληρες πατατούλες, τυλίγοντας κι αυτές μαζί τους.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ